Uszoda foglaltság

Uszoda foglaltság 2020. szeptember 1-27.

uszoda_foglaltsag_202009

FITT-FAMILIA

 

Ne várd meg, hogy fájjon!

Tudta Ön, hogy évente 2 x 15 alkalommal vehet igénybe TB által támogatott fürdőkúrát?

A fürdőkúrákat reumatológus-, fizioterápiás-, ortopéd-mozgásszervi, továbbá egyes esetekben traumatológus szakorvos írhatja fel.

Teljes nyitás: 2020. június 26-án

Június 26-ától (péntek) újra elérhetővé tesszük az Árpád Gyógy- és Strandfürdő összes szolgáltatását.

A fürdőlátogatók magatartása, szokásai alapvetően befolyásolják a medencék vízminőségét, jelen helyzetben pedig még nagyobb hangsúlyt kap a helyes higiénés fürdőkultúra. Vigyázzunk magunkra és egymásra, a strandon is!

Aktuális árjegyzékünk elérhető a vonatkozó menüpont alatt, a fürdő nyitvatartása nem változik.


Kérjük, ügyeljen az alábbiakra:
 • Mosson kezet! A gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használjon papírzsebkendőt!
 • Kerülje a közeli kontaktust! A fertőzés fő forrása a fürdőkben is az emberek közti érintkezés.
  • Ha lehetséges, készpénzmentes (bankkártya, okos eszközök stb.) fizetést alkalmazzon.
  • Tartsa be az ajánlott védőtávolságot (1,5-2m) a medencékben, az öltözőben, a zuhanyzókban, az illemhelyeken és a vendéglátóipari egységekben is!
  • Védje a fürdő alkalmazottait is, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek!
  • Kerülje a kézfogást, a fizikai érintkezést!
 •  A vírus fürdővízzel való terjedésének kockázata rendkívül csekély megfelelő vízkezelés mellett. Helyes higiénés viselkedésével segítse most is az üzemeltetők munkáját!
 •  Lázas, hányásos-hasmenéses, vagy légúti megbetegedéssel ne menjen fürdőbe! A tünetek elmúlása után legalább még egy hétig maradjon otthon!
 •  Fürdőzés, medencehasználat előtt és után, valamint a mosdók használata után zuhanyozzon le szappanos vízzel!
 •  Mindig használja a lábmosót!
 •  Tartsa be a medencék maximális terhelhetőségére vonatkozó előírásokat, zsúfolt medencében ne fürdőzzön! Figyelje kollégáink utasításait!
 •  Csak megfelelő, fürdési célú ruhában fürdőzzön, a medencébe lépés előtt ürítse ki zsebeit!
 •  A medencében ne fogyasszon ételt vagy italt!
 •  Védje a gyermekeket!
 •  A gyermek és pancsoló medencében felnőtt nem tartózkodhat!
 •  Nem szobatiszta kisgyermek csak úszópelenkában fürdőzhet!

Információk

Kedves Vendégeink!

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatosan a fürdőkre, és azok újranyitására szigorú szabályozások érvényesek.

Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő az aktuálisan érvényes jogszabályoknak megfelelően üzemelteti szolgáltatásait, mely az első szakaszban, június 11-től az alábbi módon lehetséges.

Nyitás: 2020. június 11. (csütörtök) 06:00 óra

A fürdő minden nap 06:00 és 20:00 óra között tart nyitva. Az aktuális, kedvezményes díjszabásról az Árak menüpontban tájékozódhatnak. A téli szezon bérletek 2020. július 11-ig használhatók. A fürdő területén egyidejűleg 560 fő tartózkodhat és a maximális napi engedélyezett kapacitás 1.120 fő lehet. Az alábbi rajzon kék színnel jelölt medencék és egyéb helyiségek használhatók.

arpad_furdo_hasznalhato_teruletek

A szabályozások folyamatosan alakulnak, amint bővíthetjük szolgáltatásaink körét, azokat megjelentetjük friss híreink között.

Megértésüket és türelmüket köszönjük, szeretettel várjuk vendégeinket!

Június elején kinyit az Árpád fürdő

Június 4-én a sportolók, egy héttel később már a fürdőzők is birtokba vehetik a létesítményt.

Habár azok a fürdők, amelyek szabadtéri résszel is rendelkeznek, május 4-től országszerte újra kinyithattak, a koronavírus-járvány miatti, fokozott óvintézkedésekre hivatkozva az Árpád Gyógy- és Strandfürdő májusban még nem fogad vendégeket, ahogy sportolókat sem – jelentette be Békéscsaba polgármestere múlt hét hétfőn. Május 22-én, pénteken délután azonban már jó hírrel szolgált a sportolóknak és az úszást kedvelő közönségnek.

Szarvas Péter elmondta, hogy megkezdődött a felkészülés az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben a létesítmény fokozatos megnyitására. Első lépésben június 4-től a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub sportolói tarthatják meg edzéseiket az 50 méteres medencében az érvényben lévő higiéniás szabályok betartásával.

A sportolói használat tapasztalatait is figyelem véve, az élménymedence és gyermekmedence üzembe helyezését követően, június 11-től a lakosság számára is megnyílik a strand. A fürdőbe lépésre a Felső-Körös sor felőli bejáraton lesz lehetőség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint a veszélyhelyzet időtartama alatt a termálvizes medencék, a szauna, beltéri medence kivételével az 50 méteres medence és az élménymedence, gyermekmedence áll majd a fürdőzők rendelkezésére.

A fokozott higiéniai követelmények betartása érdekében a beltéri öltözők, a zuhanyzók és az illemhelyek nem használhatók.

A hatályos szabályozások alapján a fürdő korlátozott létszámban vehető igénybe, a létesítmény területén ugyanabban az időben maximum 560 vendég tartózkodhat.

A városvezetés, a fürdőt üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt., a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Békéscsabai Vízilabda Klub egyeztetését követően hozta meg ezt a döntést.

Az Árpád Fürdő Vízgyógyászati Kft. közleménye

Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét, hogy 2020. március 17. (kedd) napjától a beutalóval érkező vendégek fogadását elháríthatatlan külső okok miatt, a koronavírus elleni védekezés érdekében – határozatlan időre – ideiglenesen felfüggeszti.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő közleménye

Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét, hogy 2020. március 18. (szerda) napjától az Árpád Gyógy- és Strandfürdő a vendégek fogadását elháríthatatlan külső okok miatt, a koronavírus elleni védekezés érdekében – határozatlan időre – ideiglenesen felfüggeszti.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ajándékozzon fürdőbérletet!

Közeledik a karácsony és szeretnénk felhívni minden kedves vendégünk figyelmét arra, hogy élményt adni ajándékba mindig jó választás.

Kedvezményes ajánlatunkról érdeklődjenek az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben!

Csak felnőtt bérlet vásárlása esetén!